Posted by: Sanne | 13 October 2010

Wijnproeven in BAROSSA VALLEY

De laatste dag in Adelaide hebben we een tour naar de Barossa Valley geboekt. Dit is zowat de bekendste wijnstreek van Australie, en produceert het merendeel van de Australische wijnen. We hadden gelukt, want we waren maar met 7!

We hebben 4 wineries bezocht, en ongeveer 25 wijnen geproefd. Onze favoriet was Jacob`s Creek, met Sparkling Rose als beste wijn. Heel lekker en ook heel toegankelijk. Ik denk dat iedereen hem bij de beste vond. Later op de dag werden de wijnen al wat straffer, en kwamen we ook aan enkele porto`s toe. Hoe straffer de drank, hoe meer we kregen. Het werd een gezellige dag haha.

Het landschap was ook prachtig, heuvels vol wijngaarden onder de vlakke zon.

Verder hebben we rondgereden in de Adelaide Hills, beboste heuvels met af en toe een meer en veel kangoeroes. En we hebben ook de whispering wall bezocht. Dit is een gigantische dam waarbij je elk aan een kant moet staan. Als je dan aan de ene kant iets fluistert, hoort de andere je luid en duidelijk. De muur verplaatst het geluid. De jongens zweerden dat God hen had gezegd de meisjes veel wijn te kopen. hehe

De wijngaarden:

 

Onze eerste stop, de wijnen van jacob`s creek:

De selectie:

Laurens geniet van een goed glas wijn:

…terwijl de gids onze bbq voorbereidt:

Ten slotte nog een foto van de Whispering Wall:


Responses

  1. Jacob’s Creek is de huischampagne van bar Louis in Leuven!Waarom gaan jullie dan naar de andere kant van de wereld?Of toch wat nostalgie?Sprankling Rose vind ik ook de beste.Er staan nu al enkele flessen in onze kelder.En vanaf nu zullen we er nog meer van genieten….denkend aan jullie!
    De rest lees je wel in mijn mails…Het ga jullie goed
    Mam

  2. Ik moet zeggen, ik vind jacob’s creek ook echt lekker! (en er zijn ni veel wijnen die ik lust šŸ™‚ ) Ze verkopen die trouwens gewoon in de delhaize hier, dus we weten al wat doen eens jullie terug in Belgie zijn šŸ˜‰


Leave a comment

Categories