Posted by: Sanne | 1 October 2010

Week 3: ALICE SPRINGS!

GELDPROBLEMEN

Toen we de eerste keer uit de Ghan stapten, waren we heel blij met de normale zomerse temperaturen hier: zo`n 25 graden. De eerste dag was wel wat hectisch omdat ons geldprobleem niet opgelost leek te raken. Voor zij die het niet gelezen hebben: onze kredietkaarten werkten niet meer en we hadden geen toegang tot ons geld.

De mama van Sanne probeerde het van thuis uit te regelen, maar het geld zou te laat komen voor onze nodige betalingen voor de camper (waarmee we vanaf zondag door de outback gaan cruisen). We belden dan maar het emergency mastercard nummer waar je volgens de site emergency cash zou krijgen. De payphones wilden niet mee, want telkens we er geld in staken, slikten ze het in en kregen we niemand aan de lijn. We vielen dus stilaan echt zonder geld. Geweldig ook dat je voor emergency cash een betalend nummer in Belgie moet bellen…

MAAR vandaag is het opgelost geraakt: mama heeft via western union geld naar de post gestuurd en dat staat nu mooi op die ene rekening waar we nog wel aankunnen. Danku mam!

 

SERPENTINE GORGE

Vandaag hebben we nogmaals een autootje gehuurd, deze keer voor 1 dag. We zijn ermee naar de West MacDonnel Ranges getrokken, een bergketen ten westen van Alice Springs.

Eerste stop: Serpentine Gorge. Dit is een waterbron die zich bevindt in een diepe kloof. Je kan zowel aan de waterbron gaan kijken, als de heuse berg beklimmen om zo een prachtig uitzicht over de ranges te hebben. Vermoeiend, maar ZO de moeite waard!

We lijken actiever dan we waren na de klim boven serpentine gorge.

 

ELLERY CREEK HOLE
 

De dag hebben we afgesloten met een bezoek aan Ellery Creek Hole. Een waterplas middenin de bergketen, met ijskoud water. Ik ben erin gaan zwemmen, maar laurens durfde niet. Ie had het koud, t sukkie :).

Oh ja, om deze blog af te sluiten: op de weg terug moesten we constant uitkijken om niet over reuzesalamanders te rijden die midden op de weg halt nemen. Dus: wat je dus niet verwacht is een zwerm van een paar 100 groene vogels die ineens overvliegt net wanneer wij eraan komen. Salamanders konden we nog ontwijken, enkele vogeltjes zijn nu in de eeuwige jachtvelden. Het waren er echt TE veel…

Binnenkort in de outback, dus volgend bericht komt pas over een tijdje.

Groetjes vanuit Alice!



Responses

  1. Blij dat jullie weer centjes hebben!

    Leve Western Union!

    Leve zussen die ergens ter wereld ook al eens zonder geld gezeten hebben en Wester Union kennen!

    xx

  2. Dag Laurens en Sanne

    Ben blij dat jullie het prima stellen. Vind het echt tof dat we jullie avontuur zo op de voet kunnen volgen. Echt goed gedaan.

    Doe zo voort en tot later.

    Groetjes.

    Tante Lut.

  3. Looking good!


Leave a comment

Categories